Tässä meidän lakimiehen vastaus asiasta:
Julkisella paikalla (kattaa myös tilaisuuden, johon on vapaa pääsy) ihmisten valokuvaaminen on lähtökohtaisesti sallittua, halusivatpa he sitä taikka eivät. Eli on ihan mahdollista ottaa kuvia julkisella paikalla ja usein myös myydä niitä.
Mutta vapaata kuvaaminen ta pikemminkin kuvien myyminen ei ole kuitenkaan niissä tapauksissa, joissa kuvataan jotain tekijänoikeuden piiriin kuuluvaa. Tekijänoikeuden (taikka juridisin termein tarkemmin sanottuna ns. lähioikeuden) voi saada jonkun teoksen (esim. näytelmä, tanssiteos jne.) esittäminen, mikäli teos on niin omaperäinen, että se saa suojan tekijänoikeuslaissa tarkoitettuna teoksena. Riippuu siis esityksen omaperäisyydestä, saako se suojaa. Teidän esityksenne tapauksessa sitä näkemättä ja tankotanssista sen enempää tietämättä en pysty sanomaan, ylittyisikö teoskynnys. Mitään huippukorkeaa taiteellista tasoa ei sinällään kuitenkaan edellytetä, vaan omaperäisyyttä ja luovuutta.
Jos esitys on tekijänoikeudella suojattavissa (suojaaminen ei edellytä mitään rekisteröintiä tms. vaan syntyy silloin, kun teos esitetään), ei sen kuvaaminen ja kuvien edelleen myyminen ole sallittua ilman sen lupaa, jolla on teokseen tekijänoikeus = tässä tapauksessa esittäjällä+ mahd. koreografilla tms.. Kuvien myyminen on esityksen kaupallista hyödyntämistä ja se ei ilman esittäjän lupaa ole sallittua.
Ja yksityisyyden suojan loukkauksena, kunnianloukkauksena tms. voitaneen kyllä pitää sitä, jos teidän kuvianne markkinoitiin virheellisesti striptease- tms. termeillä. Mutta siltä osin tilanne lienee korjattu.
Pääsääntöisesti kaikissa isoissa konserteissa yms. tapahtumissa on kuvaaminen muuhun kuin yksityiseen käyttöön kiellettyä. Usein kielto mainitaan myös esim. lippua ostettaessa jossain pienellä painetussa tekstissä taikka tilaisuuden alussa.
Mutta tanssikuvat ei nyt siis ole mitään hänen erikoisalaa...